Zelf je baan vormgeven

Geplaatst op Geplaatst in Blog

Heel Nederland weer aan de slag; de vakantie is voorbij! Ook Noord-Nederland moet er vandaag aan geloven.
 

Geen zin…

De meeste mensen vinden het prima om weer aan de slag te gaan, terug naar het ‘gewone’ leven. En een deel vindt het minder. Dat deel is, tussen de vakantiecocktails door, toch aan het mijmeren geslagen over leuker werk, ander werk. Maar ja, die leuke collega’s of die fijne werksfeer…. Móet ik echt op zoek naar een andere baan? Eigenlijk wil je helemaal niet weg. En dat is ook wat waard.
 

Je werk veranderen

Ander werk hoeft niet altijd te betekenen dat je een andere werkgever moet zoeken. Je kunt je baan ook – deels – een andere inhoud geven. Waardoor je anders naar je taken en je huidige baan gaat kijken. Door zelf je baan anders vorm te geven, kan er iets veranderen waardoor je je werk weer met meer plezier doet.

Daar moet je werkgever natuurlijk ook voor open staan.

Dan komen we op thema’s als toekomstbestendig werken en werkgeluk, die hoog op de HR-agenda’s staan. En lijkt jobcrafting een onmisbare tool hierbij. Want daarbij komen alle factoren aan bod, die voor meer werkplezier zorgen. Autonomie, het benutten van aanwezige talenten, onderlinge samenwerking, zélf in actie komen en meer of een andere betekenis aan je werk kunnen geven.

Best of both worlds!

Ik vertel je graag meer over de voordelen van jobcrafting en waar te beginnen.

Voor meer informatie kun je hier meer lezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *