Beste werkgever, wat gun jij je werknemers?

Geplaatst op Geplaatst in Tips & advies

De arbeidsmarkt trekt aan, gelukkig maar! Werkgevers merken dat onder andere doordat er krapte ontstaat op diverse plekken. Als werkgever ben je vooral blij als je eindelijk die felbegeerde softwareontwikkelaar, verzekeringsarts of docent scheikunde aan boord hebt weten te halen. De grootste uitdaging is vervolgens: hoe hóud je ze aan boord?

 

Wat gun jij je werknemers?

Als modern en goed werkgever wil je jouw mensen de juiste instrumenten bieden om zichzelf te ontwikkelen. Je wilt ze betrokken, gemotiveerd en vitaal houden. Persoonlijke doelen verbinden met die van de organisatie. Naar elkaar luisteren en oprecht proberen elkaars belangen te behartigen. Maar:

‘Een loopbaancoach, intervisie? Nee, dat is hier alleen voor managers en directeuren.’

‘Alleen de MT-leden maken af en toe gebruik van een coach.’

‘Een coachingstraject? Nee, daar doen ze hier niet aan.’

‘Wáárom niet?’, vraag ik een modern en goed werkgever. Want in een tijd van employer branding, employee journey, duurzame inzetbaarheid (om er maar eens wat HR-termen in te gooien 🙂 ) en meer werkgeluk op de agenda, is het toch van wezenlijk belang dat iedereen die loopbaanvragen heeft een coach kan inschakelen? Waarmee hij of zij binnen een vertrouwde setting kan sparren. Het kan hebben over werkdruk, ambitie, persoonlijke ontwikkeling of advies kan vragen over het ‘hoe nu verder’?

Het antwoord luidt dat er gewoon nog nooit over na is gedacht om een loopbaancoach als standaard ‘tool’ voor alle medewerkers aan te bieden. Bijvoorbeeld als onderdeel van permanente educatie.

‘Nee, dat doen we eigenlijk nooit.’

‘Jazeker wel, maar voor directieleden of leidinggevenden.’

‘Nee, wij mogen ons opleidingsbudget alleen inzetten voor functie inhoudelijke opleiding of training.’

 

Maar; times are changing!

Loopbaanontwikkeling en -management zijn onmisbare elementen, waarmee mensen erachter komen wat hun toegevoegde waarde is. Waarmee ze inzicht krijgen in welke sterke kanten ze nog meer (of verder) kunnen ontwikkelen of wat hen misschien tegenhoudt in hun huidige functie. Een helder plan van aanpak voor de toekomst kunnen maken, mét die functie inhoudelijke opleiding of training! Zodat werkplezier weer een prominente plek krijgt. En dat is óók in het belang van de werkgever.

 

Geef een coach cadeau

Met de huidige ontwikkelingen op de arbeidsmarkt is het belangrijk je mensen iets extra’s te bieden op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en loopbaanontwikkeling. Een organisatie die aandachtig luistert naar haar medewerkers, is succesvoller, aantrekkelijker en gezonder. Dus als modern werkgever gun je je werknemers een loopbaancoach. Want gelukkige, gemotiveerde en betrokken werknemers zijn voor werkgevers het belangrijkste kapitaal!

 

Meer weten?

werkanders! biedt coachingsessies, -trajecten, teamcoaching en meer bij werkgevers in huis. Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken. Ik denk graag met je mee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *