Stresscoaching

Stress helpt je om scherp te blijven en alert te reageren. Het is een hele normale reactie van ons lichaam op een bedreigende situatie of gebeurtenis.

Je hebt een bepaalde mate van stress nodig om goed te functioneren. Gezonde stress voel je voor een sollicitatiegesprek of tijdens een spannende voetbalwedstrijd. Ongezonde stress ontstaat als je lichaam onvoldoende tijd krijgt om te herstellen. Dat is bijvoorbeeld zo als je lange tijd achter elkaar last van stress hebt en geen rust neemt.

Er blijft dan steeds minder ruimte over om te kunnen herstellen, wat uiteindelijk kan leiden tot overspanning of burn-out.

 

Hoe gaat het met je?

Ben je constant moe, zit je niet lekker in je vel? Voel je je onrustig, somber, gejaagd? En kun je je niet meer concentreren op de meest simpele dingen? De kans is groot dat je last hebt van ongezonde stress.

Ik help je de balans op te maken, te herstellen en rust terug te brengen in je leven. Dat doe ik met behulp van de CSR-methode. Als erkend CSR-coach werk ik volgens een vast stappenplan, waarbij we beginnen met het gratis en vrijblijvend invullen van een vragenlijst, om de mate van jouw stressklachten inzichtelijk te krijgen.
 

Stresscoaching volgens de CSR-methode
  1. Stap 1 is gericht op herstellen. Je staat al een hele tijd in de overdrive. Je stress-systeem is ontregeld. Het is nu vooral belangrijk dat je weer reserves gaat opbouwen, dat je leert te ontspannen en op te laden.
  2. Stap 2 is een combinatie van herstellen en weer langzaam aan activiteiten opbouwen en uitbreiden. 
  3. Stap 3 bestaat uit terugkeer naar je werk, je valkuilen herkennen en je gedrag daar op aanpassen.

 

Loopbaanbegeleiding na stress of burn-out

Als loopbaan- en re-integratieadviseur ben ik gespecialiseerd in het begeleiden van mensen bij loopbaankeuzes. Na overspanning of burn-out blijft het de uitdaging om balans te vinden en te houden in je werk. De juiste begeleiding vraagt extra aandacht als je na overspanning of burn-out terugkeert naar je werk. Ik combineer mijn kennis op het gebied van stress en loopbaanbegeleiding om er, samen met jou, voor te zorgen dat je met plezier en duurzaam terug kunt keren naar je werk.

Ik help je graag om weer anders naar je leven en je werk te kijken!
 

Meer weten?

Heb je vragen of wil je van gedachten wisselen? Neem gerust contact met me op.

Wil je de stressvragenlijst ontvangen, vrijblijvend en zonder verplichtingen? Klik dan op de button hieronder.
 
MAIL MIJ DE VRAGENLIJST