Psst… werkgever! Ik zie, ik zie wat jij niet ziet…

Geplaatst op Geplaatst in Inspiratie

“Wat zie je dan?”, vraagt een werkgever.
“Doordat ik geen onderdeel uitmaak van de organisatie, ben ik in staat met een frisse en onbevooroordeelde blik rond te kijken”, antwoord ik. En daardoor zie ik:

  • jouw belangrijkste kapitaal: mensen!
  • de toegevoegde waarde van je mensen, ook ónder de oppervlakte
  • motivatietriggers
  • mogelijkheden om pro-activiteit & verantwoordelijkheid te stimuleren
  • ontwikkelkansen
  • manieren om organisatiedoelen & persoonlijke doelen met elkaar te verbinden

 

Organisaties van de toekomst

Flexibele organisaties vragen om medewerkers die duurzaam inzetbaar zijn. Medewerkers die actief willen en kúnnen werken aan hun loopbaan. Die zelf initiatieven nemen om zich te ontwikkelen. Voor de nieuwe generatie werknemers (millenials en generatie z) is dit bovendien een belangrijk criterium om voor een werkgever te kiezen én bij een werkgever te blijven. Als werkgever moet je dus gaan investeren in de loopbaanontwikkeling van je medewerkers! Aandacht besteden aan talenten en (onbenut) potentieel. Goede en betrokken werknemers zijn cruciaal voor je organisatie, zeker nu de krapte op de arbeidsmarkt toeneemt. Vraag je als werkgever eens af: weet jij wat de wensen en verwachtingen zijn van je medewerkers? Wat iemand leuk vindt om te doen en waar hij vooral goed in is? Wat voor talenten hij heeft die hij nu niet gebruikt in zijn werk? En zijn er mogelijkheden binnen je organisatie om deze talenten wel in te zetten?

 

Opbrengst loopbaanbegeleiding

Loopbaanontwikkeling past in het tijdsbeeld van de werknemer die zich wil blijven ontwikkelen. Ontwikkeling en loopbaanmanagement zijn een continue proces, waar organisaties zich bewust van moeten zijn.

Loopbaanbegeleiding is daarbij een effectief instrument, dat wordt toegepast voor (her)oriëntatie op de eigen loopbaan. Hierdoor ontstaat voor werkgever en werknemer meer inzicht in ontwikkelings- en toekomstmogelijkheden.

De praktijk leert dat werknemers zich door loopbaanbegeleiding pro-actiever op gaan stellen en sneller tot actie komen om ongewenste werksituaties bij te sturen. Mensen voelen zich gesteund in hun ontwikkeling. Dat versterkt motivatie, betrokkenheid en werkplezier en levert daardoor meer veerkracht en vitaliteit.

 

Werk met werkanders!

Door met een externe loopbaanadviseur op te trekken, creëer je als werkgever een vertrouwde omgeving. Essentieel tijdens een loopbaantraject! Mensen moeten zich kwetsbaar op kunnen en durven stellen. Alleen daardoor kunnen ze tot de kern komen en effectieve stappen zetten. Je haalt specifieke expertise en een frisse, objectieve blik in huis. Bijkomend voordeel is dat je je als werkgever kunt richten op andere zaken, die ook belangrijk zijn.

Als toekomstgerichte organisatie is investeren in de loopbaanontwikkeling van je mensen een investering in de organisatie.

Wil je meer weten? Bel of mail me; vrijblijvend van gedachten wisselen kan altijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *