Over mij

Bij een koffieautomaat werd, onbewust, het zaadje van werkanders! geplant. Een gesprek met een collega die al een tijdlang met tegenzin naar het werk ging, zette me aan het denken. Ik voelde het borrelen, ik wilde aan de slag. Want dat soort verhalen hoor ik veel. En dat is zó jammer! Ik geloof oprecht dat iedereen met plezier kan werken. Als ik mensen spreek, ben ik benieuwd naar hun verhaal. Wie zijn ze, waar houden ze van en hoe gebruiken ze dat in hun werk? Want dat is de kern waar het om draait. De vertaling van die dingen naar je werk; dát is werkanders!

 

Wie ben ik?                                                                                            

Mijn naam is Marieke Vennik. Ik werk met mensen & organisaties. Ik heb in mijn werkende leven al heel wat keuzes gemaakt. Soms vrijwillig, soms gedwongen. Door al die keuzes ben ik gekomen waar ik nu ben en ik werkanders!

Het geeft mij energie om anderen op weg te helpen in hun loopbaan en nieuwe inzichten te geven. Mijn werkstijl is verfrissend, transparant en resultaatgericht.
Door mijn uitgebreide ervaring in verschillende sectoren, bedrijven en omgevingen kan ik me goed inleven in verschillende werksituaties.

Hoe anderen mij omschrijven:
tactvol | resultaatgericht | praktisch | enthousiast | integer | overtuigend | vriendelijk | gespecialiseerd

 

Start with ‘why’

Vraag jij je weleens af waarom je doet wat je doet?

Mijn waarom: ik geloof in werk. Werk geeft een doel, structuur, sociale contacten. En ook: werk is een middel om in je levensonderhoud te voorzien. Een aantal onmisbare elementen in het leven. In ieder geval in mijn leven! Ik geloof ook in passend werk. Werk moet energie géven. Een drive, enthousiast met iets bezig kunnen zijn. Persoonlijke groei en blij zijn met het resultaat van je inzet! Ik hou van mensen, organisaties & hun gedrag, zie overal kansen en mogelijkheden en ga graag de uitdaging aan naar nieuw werkgeluk voor mijn clienten!

 

Mijn achtergrond

Ik heb een officemanagement achtergrond, aangevuld met PR & Communicatie. Na ruim 15 jaar werkzaam te zijn geweest als officemanager, heb ik me gespecialiseerd in HRM (waaronder o.a. loopbaanadvies, re-integratie, verandertrajecten) en een aantal jaren als HR-adviseur gewerkt. Tijdens mijn werk als HR-adviseur kwam ik mezelf steeds meer tegen. Ik kwam tot de ontdekking dat ik mensen graag wil helpen stappen te zetten in hun loopbaan. Echter niet in eerste instantie vanuit het organisatiebelang, maar vanuit een mensgerichte belangstelling. Want: als het met de mensen in de organisatie goed gaat, gaat het de organisatie uiteindelijk ook goed!

Een leuke baan is half het werk!