Gedwongen naar nieuw werk

Als een werknemer niet meer op de juiste plek zit en loopbaanontwikkeling is een gepasseerd station, dan is ontslag vaak het gevolg. Om het afscheid te verzachten en voor je werknemer het vinden van een andere baan zo optimaal mogelijk te laten verlopen, kan outplacement worden ingezet.

Outplacement is een intensief traject. Je staat stil bij de situatie waarin je terecht bent gekomen, je wensen, twijfels. Je gaat aan de slag met zelfreflectie. Een traject met werkanders! is afgestemd op jouw persoonlijke situatie. We hebben individuele gesprekssessies, gemiddeld eenmaal in de 2 weken. Je krijgt huiswerkopdrachten, die gedurende het traject veranderen van persoonsgericht naar baangericht. Je wordt begeleid, gemotiveerd en geïnspireerd om proactief aan de slag te gaan in de zoektocht naar een nieuwe baan. Want dat is het einddoel!

 

Stappenplan outplacementtraject

1. Verwerking van het ontslag
De meeste kandidaten moeten eerst bijkomen van de schrik voordat ze weer naar de toekomst kunnen kijken. Tijdens deze fase staat vooral de acceptatie van het ontslag centraal.

2. Zelfanalyse
Wie ben ik, wat kan ik en wat wil ik? Belangrijke vragen om te beantwoorden in de zoektocht naar een nieuwe baan. Je gaat aan de slag met een helder profiel van jezelf. Dat profiel bestaat o.a. uit expertise, vaardigheden, competenties en een overzicht van branches, organisaties en functies die bij je passen.

3. Arbeidsmarktoriëntatie
Hoe ziet de arbeidsmarkt er uit? Wat voor vacatures zijn er? Welke vacatures spreken mij aan? Voor veel kandidaten is het vaak een hele tijd geleden dat ze op zoek waren naar een nieuwe baan en is de arbeidsmarkt enorm veranderd. Aan bod komen o.a. het bouwen aan een nieuw CV, een onderscheidende motivatiebrief, sollicitatietraining, het maken van een elevator pitch en het inzetten van social media.

4. Solliciteren!
Tijd om echt aan de slag te gaan. Dat betekent dat je je gaat inschrijven op bijvoorbeeld vacaturesites, bij werving & selectiebureaus, banenbeurzen gaat bezoeken, netwerken en sollicitatiebrieven sturen.

5. Nazorg
Na afloop van het traject heeft de medewerker in veel gevallen een nieuwe baan gevonden of is daar druk mee bezig. Tijdens deze laatste fase is er nog regelmatig contact om te horen hoe het gaat. Ook eventuele vragen omtrent contract, proeftijd, arbeidsvoorwaarden, etc. kunnen worden besproken.

Outplacement kan worden ingezet bij boventalligheid, een onoplosbaar arbeidsconflict of een vastgelopen carrière.

 

Investering
  • De investering voor een outplacementtraject bedraagt € 1.850,– (exclusief BTW) en bestaat uit 6 tot 8 individuele gesprekssessies, testen, huiswerkopdrachten, sollicitatietraining en begeleidingsgarantie.

 
BEL/MAIL MIJ VOOR MEER INFORMATIE