Ontwikkeladvies 45+

Ben jij 45+? 

En vraag jij je wel eens af hoe je verder wilt in je werk? Hoe leuk je werk nog is? Hoe jouw huidige baan er in de toekomst uitziet? En welke stappen je kunt zetten om gezond én met plezier door te werken tot je AOW-leeftijd?

Een loopbaanadviseur kan je helpen antwoord te vinden op dit soort vragen.

Minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft daarom de subsidieregeling ‘Ontwikkeladvies voor 45-plussers’ opengesteld voor alle 45-plussers. De subsidieregeling is tot 10 januari 2020 beschikbaar.

 

Het ontwikkeladvies 45-plus

Als je een ontwikkeladvies aanvraagt, ga je een traject in met een professionele loopbaanadviseur. Het traject bestaat uit 3 tot 4 individuele gesprekken. Tijdens de gesprekken kijken we naar:

  • je huidige werk
  • naar wat je kunt
  • wat je leuk vindt en
  • waar kansen voor jou liggen in de toekomst

Jouw kwaliteiten, wensen, behoeften en vragen staan centraal.

Na het volgen van het ontwikkeltraject heb je een persoonlijk ontwikkelplan opgesteld, dat je meer zicht geeft op wat de toekomst je kan brengen. Je hebt een beter beeld van wat je wilt, kunt en wat de mogelijkheden zijn om ervoor te zorgen dat je werkend en met plezier in je werk de AOW-leeftijd kan bereiken.

 

Is een ontwikkeladvies iets voor jou?

Ben je 45 jaar of ouder en ben je minimaal 12 uur per week werkzaam voor een werkgever of als zzp-er? Dan kun je gebruik maken van het ontwikkeladvies.

Als je werkloos bent, je werk door ziekte niet meer kunt doen of als er een ontslagregeling voor je van kracht is, kun je niet deelnemen. Neem dan contact met mij op voor andere mogelijkheden.

Het ontwikkeladvies is voor de deelnemer gratis. Per ontwikkeladvies kan € 600 subsidie worden aangevraagd.

 

Deelname kan via werkgever of particulier

Deelname aan het ontwikkeladvies is geheel vrijwillig. Alles wat wordt besproken tijdens het traject is vertrouwelijk. Je werkgever wordt niet geïnformeerd over jouw deelname en de resultaten die uit het traject voortkomen. Het is aan jou of je dat met je werkgever deelt of niet. Het initiatief tot deelname komt vanuit jou of je werkgever.

 

Wat moet je doen om deel te nemen?

Je hoeft je alleen maar aan te melden voor een intakegesprek. Als je aan bovenstaande voorwaarden voldoet, wordt de subsidieaanvraag ingediend en kunnen we starten.

Wil je een afspraak maken voor een vrijblijvend eerste gesprek? Of heb je vragen?

Neem contact met me op via mail of het contactformulier.