Mission: possible!

Geplaatst op Geplaatst in Tips & advies

Ik mocht gisteren een geweldig leuke workshop organiseren voor een aantal directiesecretaresses!

We hebben gekeken naar het vak in het verleden, de veranderingen tot nu toe, waar zij op dit moment staan en wat hun kansen & bedreigingen zijn. En: hóe ga je om met die kansen & bedreigingen? Wie of wat heb je nodig? Niet altijd de ‘piece of cake’ die het lijkt.
 

Doorontwikkelen is het thema dat als een rode draad door deze bijeenkomst loopt. Bijblijven, zowel in praktische en toepasbare zin als in persoonlijke ontwikkeling.

Tijdens de lunch hoor ik dingen die tijdens de werksessies niet direct aan de orde komen. En dát zijn de dingen die ik enorm interessant vind! Want dan gaat het over rolmodellen, dingen die ze eigenlijk ook wel zouden willen in hun werk, waar ze onzeker over zijn, hoe ze zich soms voelen als binnen bepaalde settings om hun mening wordt gevraagd.

Vanuit eigen ervaring kan ik zeggen dat veel secretaresses soms last hebben van een soort ‘ondergeschikt voelen aan’. En dat is zo jammer! Want juist door een frisse blik kunnen goede ideeën ontstaan. Je hebt altijd iets te brengen, juist omdat je op een andere manier naar dingen kijkt. En leidinggevenden moeten zich bewust zijn van wat zij zo nu en dan uitstralen naar hun steun en toeverlaat.
 

De uitkomst is dat alle deelneemsters het vak nog steeds de moeite waard vinden en hun werk met veel plezier doen. Ze houden van de afwisseling, dynamiek, het regelen en het contact met anderen om hen heen. Het vak is ook veranderd en er wordt meer van de secretaresse van vandaag verwacht. Er komt meer op ze af qua schakelen en bereikbaarheid en de nieuwe workforce haalt ze hier en daar in. Gelukkig laat dat onverlet dat ze trots zijn op hun baan!

En als je het dan hebt over persoonlijke ontwikkeling, over het zien van kansen & aangrijpen van mogelijkheden, probeer jezelf dan eens op een andere manier dingen af te vragen. Gooi de deur niet meteen dicht!

Begin met jezelf de juiste vragen te stellen en maak van een mission impossible een mission possible!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *