Kies jóuw 2021!

Geplaatst op Geplaatst in Blog
Terugblik

De kerstdagen zijn in aantocht. Deze tijd van het jaar betekent voor mij altijd reflectie. Terugkijken naar het afgelopen jaar en vooral: vooruit kijken naar volgend jaar!

We hebben een bizar jaar achter ons liggen, waarin veel leermomenten zaten en waarbij ik tegelijkertijd niet te lang stil wil staan. Want ik heb het gevoel dat alles al is gezegd en geschreven. Ik hoop vooral dat 2021 ons een jaar gaat brengen van vrijheid, kansen en nieuwe inzichten.

Hoe was 2020 voor jou? Een goed jaar, een matig jaar?
 

Vooruit kijken

Kies voor een mooi jaar! Natuurlijk heb je niet alles zelf voor het zeggen, sommige dingen overkomen je. Laten we uitgaan van een goed jaar. Vraag jezelf af wanneer een jaar goed is voor jou. En waar heb je dan invloed op? Wat kun je zelf doen? Als je naar je werk kijkt, dan kun je invloed uitoefenen op dingen. Je kunt keuzes maken die jouw werk leuker, succesvoller of inspirerend maken. Je kunt ook telkens tegen jezelf zeggen dat je geen keuzes hebt. Dát is ook een keuze. Ook als er vervelende dingen op je werk gebeuren, denk ik dat je toch een keuze hebt. Dat je het lastig vindt om de juíste keuze te maken, is iets anders dan geen keuze hebben. ‘You always have a choice’.

 

Goede werkvoornemens

We starten ons nieuwe jaar meestal met goede voornemens. Minder snoepen, stoppen met roken, meer sporten, et cetera. Denken jullie ook na over goede werkvoornemens? De kerstvakantie is meestal een mooie tijd om eens na te denken over dingen die je volgend jaar in je werk wilt bereiken. En dat kan van alles zijn.

Hieronder 10 goede werkvoornemens om een basis te leggen voor een werkjaar in balans.
Een goed begin is het halve werk!

Resultaat: meer werkplezier, meer balans, meer richting en meer rust.

 

#1 Bouw rust- en ontspanningsmomenten in.

#2 Zorg voor voldoende nachtrust.

#3 Beweeg met regelmaat.

#4 Werk op momenten/tijdstippen dat je het meest productief bent.

#5 Schrijf je ideeen op.

#6 Prioriteer je taken.

#7 Zeg ‘nee’.

#8 Stop met multitasken.

#9 Zoek of vind inspiratie.

#10 Focus ALTIJD op wat belangrijk is voor jou!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *