Kies jóuw 2018!

Geplaatst op Geplaatst in Tips & advies
Terugblik

De kerstdagen zijn in aantocht. Terwijl ik achter mijn laptop deze post type, begint het buiten langzaam te sneeuwen. Het klinkt bijna sprookjesachtig, haha!

Deze tijd van het jaar betekent voor mij altijd reflectie. Terugkijken naar het afgelopen jaar en vooral: vooruit kijken naar volgend jaar!

Ik heb een bizar jaar achter me liggen. Een dubbel jaar. Een jaar van gepieker en stress. En ook een jaar van nieuwe mogelijkheden, kansen en energie! Ik heb afscheid genomen van een werkgever, ben mijn eigen onderneming gestart, heb leuke & lieve mensen leren kennen, heb samen met mijn lief het besluit genomen te gaan verhuizen, veel ontwikkelingen en veranderingen dus. Naast de stress, waar ik toch ook wel last van had, brengt het ook veel positiviteit met zich mee! Ik ben erg blij met mijn gekozen weg en hoop dat 2018 veel moois gaat brengen.

Hoe was 2017 voor jou? Een goed jaar, een matig jaar?

 

Vooruit kijken

Kies voor een mooi jaar! Natuurlijk heb je niet alles zelf voor het zeggen, sommige dingen overkomen je. Laten we uitgaan van een goed jaar. Vraag jezelf af wanneer een jaar goed is voor jou. En waar heb je dan invloed op? Wat kun je zelf doen? Als je naar je werk kijkt, dan kun je invloed uitoefenen op dingen. Je kunt keuzes maken die jouw werk leuker, succesvoller of inspirerend maken. Je kunt ook telkens tegen jezelf zeggen dat je geen keuzes hebt. Dát is ook een keuze. Ook als er vervelende dingen op je werk gebeuren, denk ik dat je toch een keuze hebt. Dat je het lastig vindt om de juíste keuze te maken, is iets anders dan geen keuze hebben. You always have a choice.

 

Goede werkvoornemens

We starten ons nieuwe jaar meestal met goede voornemens. Minder snoepen, stoppen met roken, meer sporten, et cetera. Denken jullie ook na over goede werkvoornemens? De kerstvakantie is meestal een mooie tijd om eens na te denken over dingen die je volgend jaar in je werk wilt bereiken. En dat kan van alles zijn.

Hieronder 10 goede werkvoornemens om een basis te leggen voor een werkjaar in balans.
Een goed begin is het halve werk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *