HRM over de opbrengst van een loopbaantraject!

Geplaatst op Geplaatst in Blog

Aan het eind van een loopbaantraject volgt altijd een eindevaluatie. Meestal alleen met de coachee. En soms ook met werkgevers, die betrokken zijn bij de inzichten en kansen voor alle partijen zodra het traject is afgerond.

Dat is een werkgever naar mijn hart! Niet alleen een potje met geld beschikbaar stellen, maar ook daadwerkelijk met een werknemer kijken naar de uitkomsten en samen stappen willen zetten.

Zo ook in dit loopbaantraject, dat op eigen initiatief van de werknemer was ingezet en waarbij na afloop een eindgesprek was met HRM, leidinggevende, werknemer en mij.

De opbrengst van het traject, vanuit HR-perspectief en samengevat door HR-adviseur Laura Hollink, mag ik delen op social media (uiteraard in overleg met coachee)!

“Door de inzet van een loopbaantraject kan een medewerker vooral zélf zijn weg vinden en (her)ontdekken waar hij energie van krijgt. De spiegeling en begeleiding door een externe coach zijn toch anders dan die van een eigen leidinggevende of HRM-er. 

Het volgen van het loopbaantraject onder begeleiding van Marieke heeft voor onze medewerker vooral geleid tot nog meer zelfinzicht, verandering in gedrag en ook meer begrip tussen werknemer en werkgever.

Uitspraken als: ‘In overleg kan er heel veel’, ‘Het is de toon die de muziek maakt’ en ook ‘Wat ga je zelf doen’, passeren de revue. De medewerker komt door coaching tot het inzicht dat hij zelf aan zet is.

Hij krijgt inzicht in energiegevers en -nemers, kwaliteiten en valkuilen en kan nu op een opbouwende manier sturing geven aan zijn functie en loopbaan.

Het afrondende gesprek tussen werkgever, medewerker en loopbaancoach was zeer constructief, positief en verrassend. Wij zijn als werkgever dan ook erg enthousiast over het verloop en de uitkomsten van dit loopbaantraject!”

Blij met dit eindresultaat!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *