Eindejaarsgesprekken; ze komen er weer aan!

Geplaatst op Geplaatst in Tips & advies
Het eindejaarsgesprek… (klinkt zoveel vriendelijker dan beoordelingsgesprek)

De meerwaarde van functionerings- en beoordelingsgesprekken staat al een tijdje ter discussie. Steeds meer bedrijven kiezen voor andere vormen of schaffen ze zelfs helemaal af. Op zich zijn 2 meetmomenten per jaar natuurlijk prima en waardevol, maar alléén als je tussendoor ook voldoende feedback vraagt & krijgt!

In het ideaalplaatje moet je al kunnen voorspellen hoe jouw gesprek gaat verlopen. Door gedurende het jaar feedback aan je collega’s of leidinggevende te vragen, bijvoorbeeld over jouw rol in een project, kun je al een beeld vormen van hoe je ervoor staat in je ontwikkeling. Je krijgt richtlijnen voor de toekomst en je kunt bijsturen waar nodig. En als het goed is, komen er ook vragen bij je op: “Wil ik me wel verder ontwikkelen in wat er van me gevraagd wordt?” “Of wil ik een andere kant op?” “Wat zou ik kunnen doen om mijn verbeterpunten aan te pakken”?, et cetera.

 

Wanneer heb jij jezelf voor het laatst een beoordeling gegeven?

Als je zelf ‘in charge’ wilt zijn, dan is een aantal meetmomenten per jaar voor jezelf inplannen zeker niet onverstandig. Eén á twee keer per jaar de balans opmaken, kijken hoe het ervoor staat: doen! Zicht hebben en houden op jezelf in je werk is belangrijk. Je krijgt inzicht in wat goed gaat, wat beter kan, sterktes & zwaktes. Het dwingt je daarnaast om weer eens van een afstandje naar je werk te kijken. Hoe blij, tevreden, gemotiveerd ben je nog? Hieronder vind je een aantal voorbeeldvragen die je jezelf kunt stellen. Ter voorbereiding of gewoon ter inspiratie.

Een eindejaarsgesprek met jezelf: doen!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *