Een pleintje…

Geplaatst op Geplaatst in Blog

“Zo zie ik de baan waar ik nu in zit”, vertelt ze mij in een coachgesprek.

“Als een pleintje aan een doodlopende straat, waar het goed toeven is. Waar iedereen wat rondscharrelt en eigenlijk best tevreden is. Ik zit op een bankje en observeer mijn “pleingenoten”. En ik zit daar zelf ook best oké, op dat bankje. Maar op dat pleintje, daar gebéurt helemaal níets!”

En zo starten we een loopbaantraject. Met deze fantastische metafoor. Iedereen die een beelddenker is, haakt meteen aan. Ziet en voelt de sfeer op dat pleintje. Iedereen kan zich iets bij haar gevoel voorstellen. Waarbij dan ook meteen de vraag oppopt: waarom ga je dan niet naar een ander pleintje?

 

Stay or go?

Wat maakt dat je blijft hangen in een baan die op zich ok is, maar waarin je niet meer wordt uitgedaagd? Waar je het kunstje kent en geen afwisseling meer vindt. Waar je jouw kwaliteiten voor jouw gevoel niet (meer) optimaal kunt inzetten.

Op dit pleintje spelen meer factoren een rol (wat vaker zo is). Vaak is het een comfortzone, liefde voor een vak, gewenning, financiele zekerheid, angst voor het onbekende. En last, but zeker not least: niet weten naar welk pleintje je wilt en kunt.

Want veel mensen weten eigenlijk niet meer zo goed wat ze willen (door gewenning, comfortzones, angst voor het onbekende) en wat ze kunnen (nadat ze een hele tijd hebben gedaan wat ze doen).

 

Loopbaantraject

En daar begint mijn toegevoegde waarde!

Want ik ga, vanuit mijn rol als loopbaancoach of -adviseur (het is maar net waar de behoefte ligt) samen met jou een zoektocht starten naar het gewenste pleintje.

Een loopbaantraject geeft je inzicht in wat je belangrijk vindt, waar je van houdt, waar je goed in bent, wat jou definieert in je werk en waarom.

Het confronteert je misschien met het feit dat je keuzes moet gaan maken, dat je aan de bak moet. Jezelf opnieuw moet uitvinden in je werk.

Het kan je óók in laten zien dat je het goed voor elkaar hebt. Dat je werk voldoet aan – bijna – alles wat je belangrijk vindt en dat je eigenlijk maar weinig verandering aan hoeft te brengen om weer dynamiek te ervaren.

En misschien wel het allerbelangrijkste: welke keuzes je hebt om veranderingen aan te brengen. Hoe groot of klein ze ook zijn, het kan een wereld van verschil opleveren in jouw beleving van werk.

Je hoeft niet altijd van baan te veranderen om je baan te veranderen.

Soms heb je gewoon iemand nodig die naast je komt zitten op dat bankje aan jouw pleintje. En die je laat inzien dat het goed is. Wat je ook besluit. Áls je het maar onderzoekt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *