Edit your life!

Geplaatst op Geplaatst in Blog, Inspiratie

Toen ik in het eindexamenjaar van de Havo zat, had ik geen idee wat ik later wilde worden. Ik had een vakkenpakket gekozen dat me lekker makkelijk afging en mijn slagingskans flink vergrootte, haha.
Ik keek vooral naar mijn vriendinnen en wat zij deden. En koos de voor mij meest aantrekkelijke optie.
 

Secretaresse

Mijn omgeving vertelde me dat ik goed was in organiseren, regelen, plannen. Dat ik misschien een secretaresse opleiding moest doen. Dat leek me wel wat. Een opleiding van een jaar en dan werk zoeken. En zo is het gegaan.

Ik ben flink wat jaren als secretaresse/office manager/management assistente aan het werk geweest. Ik was er ook best goed in, al zeg ik het zelf. Maar ik verveelde me dood in mijn werk.
En ik durfde geen stappen te zetten. Mijn zekerheden niet op te geven. Wat stel dat…..
Nu, ruim 20 jaar later, doe ik iets heel anders: ik werkanders!

 

Wat gebeurde er in mijn verhaal?

Ik zette kwaliteiten in die ik heb, maar waar ik geen plezier uit haal. En die mij dus veel energie kostten.
Ik hield mezelf tegen door allerlei mitsen en maren die nergens op gebaseerd waren.
Ik stond niet genoeg stil bij wat ik zelf leuk vond (dat is ook best lastig als je 17 bent).
En ik bleef in mijn comfortzone, veel te lang.

 

En nu?

Ik ben nog steeds zoekende. Dat is waarschijnlijk een ungoing process. Ik ben er van overtuigd dat dat voor de meeste mensen zo is. En dat is interessant, met hobbels en successen hier en daar. Ik leer ervan en het brengt me steeds een stapje verder qua zelfbewustzijn en zelfkennis.

Wat ik het liefste tegen iedereen wil zeggen, is dit:

“Zorg ervoor dat je weet waar je goed in bent. En dat je dat vóelt. Dat je plezier hebt in je talenten. Energie krijgt! Dat je onderscheid kunt maken tussen wat je wilt en wat je kunt. En dat je altijd moet blijven doorontwikkelen!

Edit your life frequently en ruthlessly. It’s your masterpiece after all.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *